Placuszki z kapustą kiszoną

Składniki:

200 g kapusty kiszonej

100 g mąki żytniej T720

1 marchewka

1 jajko

sól, pieprz

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Przygotowanie:

Kapustę pokroić i wrzucić do miski. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce od drobnym oczku i dodać do kapusty razem a jajkiem, mąką, proszkiem do pieczenia, niewielką ilością soli i pieprzem. Wlać około 3/4 szklanki wody i dokładnie wymieszać. Łyżką nakładać ciasto nie rozgrzaną patelnię i smażyć placuszki na złoty kolor z obu stron. Smacznego 🙂

placuszki z kapusty kiszonej

4 uwagi do wpisu “Placuszki z kapustą kiszoną

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s