Duszone boczniaki

Składniki:

450 g boczniaków

1 marchewka

1/2 pora

1/2 bakłażana

1 łyżka posiekanej natki pietruszki

sól, pieprz

zioła prowansalskie

chili

Przygotowanie:

Pora posiekać, obraną marchewkę zetrzeć na tarce, podsmażyć, dodać pokrojonego w kostkę bakłażana i pokrojone w paski boczniaki. Podlać niewielką ilością wody,  dodać natkę pietruszki, doprawić i dusić całość do miękkości grzybów. Pod koniec sos można zagęścić 1/2 łyżki łyżki mąki rozmieszanej w niewielkiej ilości wody. Smacznego 🙂 

Duszone bocznaki

2 uwagi do wpisu “Duszone boczniaki

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s