Udka pieczone z mrożonymi warzywami

Składniki:

2 udka z kurczaka

czubryca czerwona, płatki chili, suszony czosnek niedźwiedzi, ocet balsamiczny, maggi, musztarda

100 g mrożonych brokułów

100 g mrożonego groszku

200 g mrożonego kalafiora

1-2 cebule

Przygotowanie:

Udka obrać ze skóry, mięso naciąć i każde udko natrzeć łyżeczką musztardy, a następnie posypać przyprawami i kropić octem balsamicznym i maggi. Odstawić do lodówki, najlepiej na noc.

Udka przełożyć do naczynia do zapiekania, posypać pokrojoną cebulą, przykryć i piec około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po tym czasie, do udek dodać mrożone warzywa i piec jeszcze pół godziny. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego 🙂

Udka z mrożonymi warzywami

4 uwagi do wpisu “Udka pieczone z mrożonymi warzywami

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s