Curry Marty Hennig

Przepis pochodzi z bloga Codziennie fit, a raczej z gotowania na żywo z Martą Hennig 🙂 Polecam jej live na piątkowe wieczory 🙂

Składniki:

ok. 300 g dyni
1 filet z piersi kurczaka
1 puszka mleczka kokosowego
5 sztuk pieczarek
3 ząbki czosnku
1 cebula
2 łyżeczki kurkumy
1 łyżeczka ostrej papryki
2 łyżeczki curry
1 łyżeczka imbiru mielonego
2 łyżeczki przyprawy curry
sos sojowy
ok. 0,5 l bulionu

makaron ryżowy do podania

Przygotowanie:

Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, imbir, a następnie pokrojoną w kostkę dynię. Bulion zagotować i dodać podsmażoną dynię. Fileta pokroić w kostkę, skropić sosem sojowym i posypać przyprawą curry. Podsmażonego kurczaka dodać do dyni. Całość zalać mleczkiem kokosowym. Dodać kurkumę i ostrą paprykę. Pieczarki pokroić w plasterki i dodać do curry, całość gotować jeszcze 10 minut. Makaron ryżowy przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, nałożyć do talerza i zalać zupą. Smacznego.

Curry wg Marty Hennig

 

2 uwagi do wpisu “Curry Marty Hennig

Odpowiedz na czarrnaodkuchni Anuluj pisanie odpowiedzi

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s