Kurczak w porach

Składniki:

1 filet z kurczaka

1/2 pora, u mnie zielona część

1 pietruszka

2-3 łyżki jogurtu greckiego

sól, pieprz

czubryca czerwona, pieprz ziołowy, maggi

Przygotowanie:

Fileta przekroić na dwa kotlety, posypać czubrycą i pieprzem ziołowym i skropić maggi. Odstawić.

Pora dokładnie umyć i posiekać, wrzucić na patelnię, posypać solą i pieprzem, podlać 1/3 szklanki wody i dusić pod przykryciem. Pietruszkę obrać i pokroić w zapałkę, dodać do pora i dusić do miękkości. Kotlety z kurczaka przełożyć do warzyw, całość dusić pod przykryciem około 10 minut. Zdjąć z planika, odstawić na 5 minut, dodać jogurt i wymieszać. Podawać z ulubionymi dodatkami.

Kurczak w porach

2 uwagi do wpisu “Kurczak w porach

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s