Makaron z polędwiczką i pak choi

Składniki:

250 g ulubionego makaronu

1 polędwiczka wieprzowa, ok. 45 dkg

2 kapusty pak choi

1 pęczek dymki

ok. 150 g boczku

ok. 1 łyżka vegety natur z chili

200 g pomidorków koktajlowych

Przygotowanie:

Makaron wrzucić na osolony wrzątek i ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Boczek pokroić w drobną kostkę i wrzucić do rondla. Zrumienić. Cebule z dymki posiekać i dodać do boczku. Polędwiczkę obrać z błonek i pokroić w cienkie plasterki, posypać vegetą i wymieszać. Dodać do boczku. Podsmażyć, aż polędwiczka się zetnie. Z kapusty pach choi odciąć końcówkę i grube części liści poszatkować i dodać do mięsa. Przykryć i smażyć około 5 minut.

makaron z polędwiczką i pak choi3

Zieloną część liści pokroić grubiej razem z dymką. Pomidorki umyć i pokroić na pół. Mięso podlać chochelką wody z makaronu i dodać resztę kapusty, dymkę i pomidorki. Wymieszać i smażyć jeszcze 2-3 minuty. Dodać odcedzony makaron i wymieszać. Smacznego 🙂


Przepisy inspirowane naturą

#durszlakXvegetanatur #vegetanatur #inspirowanenatura

2 uwagi do wpisu “Makaron z polędwiczką i pak choi

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s