Makaron w sosie rybnym

Składniki:

200 g ulubionego makaronu

250-300 g ryby, u mnie 3 szt. kostki z mintaja

1 mały por

1/2 pęczka szparagów

40 g liści szpinaku

2 ząbki czosnku

1 łyżka koperku

100 g jogurtu naturalnego

jarzynka, pieprz ziołowy

słodka papryka, zioła prowansalskie

Przygotowanie:

Pora posiekać i podsmażyć w rondlu. Rybę pokroić w kostkę, posypać przyprawami i dodać do pora. Podsmażyć. Ze szparagów odłamać zdrewniałe końcówki, łodygi pokroić w krążki i dodać do ryby, dosyć pod przykryciem 10 minut. Dodać główki szparagów i opłukany szpinak. Dusić jeszcze 5 minut i zestawić z palnika. Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.  Jogurt wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, koperkiem i wlać do ryby, dodać makaron i całość dokładnie wymieszać. Smacznego 🙂

Makaron z rybą

2 uwagi do wpisu “Makaron w sosie rybnym

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s