Mini pity

Składniki:

500 g mięsa  mielonego

1 cebula

2-3 ząbki czosnku

2 łyżeczki musztardy

maggi

1/2 łyżki sosu chili

bułki do pity, u mnie w wersji mini, w opakowaniu jest 10 sztuk

dodatki

100 g jogurtu naturalnego + 2 ząbki czosnku + szczypiorek + sól, pieprz

liście szpinaku

korniszony

prażona cebulka

Przygotowanie:

Mięso mielone wymieszać z drobno pokrojoną cebulą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i przyprawami. Z mięsa uformować 10 płaskich kotlecików. Usmażyć je z obu stron. Bułeczki do pity obsmażyć na patelni grillowej, rozkroić.

Z jogurtu, przeciśniętego przez praskę czosnku i posiekanego szczypiorku przygotować sos. Do każdej bułki nałożyć po łyżeczce sosu, 1/2 łyżki cebulki, kotleta, kilka liści szpinaku i po 2 plasterki ogórków konserwowych. Smacznego 🙂

Mini pity

20200516_160022

2 uwagi do wpisu “Mini pity

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s