Potrawka po indyjsku Marty Hennig

Danie powstało podczas wspólnego gotowania na żywo z Martą Codziennie fit 🙂

Składniki:

300 g fileta z indyka

1 cebula

po pół żółtej i czerwonej papryki

1/2 łyżki mąki ziemniaczanej

1/2 łyżki sosu chili

3 łyżki sosu sojowego

6 łyżek sosu ostrygowego

3 łyżki startego imbiru, u mnie 1 łyżka sproszkowanego

1 łyżka słodzidła, u mnie erytrytol

sól, pieprz

Przygotowanie:

Fileta pokroić w kostkę, posypać solą, pieprzem i mąką ziemniaczaną, wymieszać. Cebulę  obrać, posiekać i zeszklić, wrzucić mięso i obsmażyć. Papryki pokroić w kostkę, dodać do mięsa razem z imbirem, sosem sojowym i ostrygowym i sosem chili. Podlać 1/2 szklanki wody, dokładnie wymieszać i całość dusić około 20 minut. Podawać z ryżem 🙂

Kurczak po indyjsku Marty Hennig

4 uwagi do wpisu “Potrawka po indyjsku Marty Hennig

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s