Lekkie zielone curry

Składniki:

250 g fileta z ulubionej ryby

1/2 pęczka szparagów

1 mała cukinia

1/2 pora

250 g boczniaków

200 g fasolki

200 g mrozonego groszku

25 g pasty zielone curry

3/4 szklanka mleka

przyprawa do ryb

sól

Przygotowanie:

Pora posiekać, wrzucić do garnka razem z pokrojonymi w paski boczniakami. Podlać niewielką ilością wody i dusić około 10 minut. Cukinię pokroić w kostkę, szparagi w krążki i dodać do garnka. Dusić kolejne 10 minut. Rybę pokroić w kostkę, posypać przyprawą do ryb i razem z fasolką i groszkiem dodać do garnka. Mleko wymieszać z pastą curry i zalać warzywa z rybą. Posolić do smaku. Dusić do miękkości wszystkich składników. Jeśli chcecie zagęścić sos wystarczy dodać 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej wymieszanej z 1/3 szklanki mleka. Smacznego 🙂

zielone curry

4 uwagi do wpisu “Lekkie zielone curry

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s