Grillowane pieczarki z ryżem

Składniki:

6 kapeluszy pieczarek na grilla

ok. 120 g ryżu

200 g fileta z kurczaka

po kawałku czerwonej i żółtej papryki

natka pietruszki

1/2 cebuli

1 jajko

sól, pieprz

przyprawa do grilla

maggi

świeże zioła, u mnie szałwia, lubczyk i oregano

Przygotowanie:

Ryż ugotować w osolonej wodzie i wystudzić. Fileta z kurczaka pokroić w drobną kostkę, posypać przyprawą do grilla, skropić maggi i wymieszać z posiekanymi ziołami. Odstawić do lodówki. Do ryżu, mięsa i pokrojonych w kostkę papryk i cebuli wbić jajko, dodać posiekaną natkę pietruszki i wymieszać. Farsze nałożyć do kapeluszy pieczarek, zawinąć w folię aluminiową i grillować na średnim ogniu około pół godziny. Smacznego 🙂

Grillowane pieczarki z ryżem

2 uwagi do wpisu “Grillowane pieczarki z ryżem

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s