Pulpety zapiekane z warzywami

Składniki:

250 g mięsa mielonego

garść oliwek, u mnie kalamata

1 łyżeczka musztardy francuskiej

1/2 cebuli

1 jajko

jarzynka, czubryca czerwona, słodka papryka

1 łyżeczka sosu chili

1 łyżka maggi

400 g ziemniaków

400 g kalafiora

150 g szparagów

Przygotowanie:

Mięso wymieszać z posiekaną cebulą i oliwkami, dodać przyprawy i dokładnie wyrobić. Uformować 6 pulpetów. Ułożyć na naczyniu do zapiekania. Ziemniaki oczyścić, pokroić na ćwiartki, kalafiora podzielić na różyczki, szparagi pokroić. Warzywa ułożyć między pulpetami, posypać jarzynką i słodką papryką. Przykryć i zapiekać około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Smacznego 🙂

Pulpety zapiekane z oliwkami

2 uwagi do wpisu “Pulpety zapiekane z warzywami

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s