Domowe burgery

Składniki:

4 bułki do burgerów

250 g mięsa mielonego

garść oliwek, u mnie kalamata

1 łyżeczka musztardy francuskiej

1/2 cebuli

1 jajko

jarzynka, czubryca czerwona, słodka papryka

1 łyżeczka sosu chili

1 łyżka maggi

dodatkowo:

listki młodego jarmużu

ogórek kiszony

pomidor

majonez, ketchup

prażona cebulka

Przygotowanie:

Mięso wymieszać z posiekaną cebulą i oliwkami, dodać przyprawy i dokładnie wyrobić. Uformować 4 kotlety. Usmażyć na patelni grillowej. Bułki przekroić na pół i podgrzać na patelni. Połówkę każdej bułki posmarować majonezem, ułożyć listki jarmużu, plasterki ogórka i pomidora. Na to kotleta, ketchup, prażona cebulka i druga połowa bułki. Smacznego 🙂

Domowe burgery

4 uwagi do wpisu “Domowe burgery

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s