Warzywny pilaw z brązowym ryżem

Składniki:

200 g brązowego ryżu

400 g ciecierzycy z zalewy

1 mała cukinia

3 łodygi selera naciowego

1 marchewka

150 g zielonego groszku mrożonego

mielony kminek

korma curry

jarzynka

1 mini papryczka chili

ostry sos chili

Przygotowanie:

Do dużego garnka wlać ciecierzycę razem z zalewą i dodać startą marchewkę. Zagotować. Cukinię i łodygi selera pokroić w plasterki i dodać do garnka razem z mrożonym groszkiem. Całość gotować kilka minut. Wysapać ryż, dodać pół łyżeczki mielonego kminku, łyżeczkę przyprawy korma curry, 2 łyżeczki jarzynki, rozkruszoną papryczkę chili i pół łyżki sos chili. Wlać 2 szklanki wody, całość dokładnie wymieszać i dusić na małym ogniu aż ryż wchłonie cały płyn i zmięknie. Smacznego 🙂

Pilaw warzywny

Jedna uwaga do wpisu “Warzywny pilaw z brązowym ryżem

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s