Łosoś grillowany ze szparagami

Składniki:

300 g fileta z łososia

1/2 pęczka szparagów

1 marchewka

4 ziemniaki

suszone pomidory

sól, pieprz

ostra papryka

przyprawa węgierska

Przygotowanie:

Łososia ułożyć na folii aluminiowej i posypać suszonymi pomidorami w płatkach i ostrą papryką. Ze szparagów odłamać zdrewniałe końcówki i pokroić wzdłuż w paski. Szparagi ułożyć na łososiu i posypać solą. Zawinąć w folię aluminiową.

Ziemniaki i marchewkę ugotować w osolonej wodzie na półtwardo. Pokroić i ułożyć na foli aluminiowej, posypać przyprawą węgierską, solą i pieprzem. Zawinąć w folię aluminiowa. Pakunki z folii ułożyć na tacce i grillować na średnio rozgrzanym grillu około pół godziny. Smacznego 🙂

Grillowany łosoś

2 uwagi do wpisu “Łosoś grillowany ze szparagami

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s