Jabłka z agrestem

Składniki:

1 kg jabłek (waga po obraniu)

300 g agrestu, u mnie czerwony

1 szklanka erytrytolu, może być cukier

Przygotowanie:

Z agrestu usunąć końcówki i wrzucić na patelnię. Prażyć na niewielkim ogniu. W tym czasie obrać, wydrążyć i pokroić jabłka i dodać do agrestu. Wsypać słodziło i prużyć aż owoce się rozpadną i zgęstnieją. Gorące przełożyć do wyparzonych słoików i pasteryzować 10 minut.

Jabłka z agrestem

4 uwagi do wpisu “Jabłka z agrestem

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s