Pieczone pałki z kurczaka

Składniki:

ok. 1 kg pałek z kurczaka

marynata:

1 łyżka dżemu, najlepiej kwaśnego

2 łyżki sosu sojowego

1 łyżka octu balsamicznego, u mnie malinowy

1 łyżka musztardy francuskiej

liść laurowy

ziele angielskie

1 łyżeczka sosu chili

1 łyżka posiekanej natki pietruszki

sól, pierz

Przygotowanie:

Składniki marynaty dokładnie wymieszać i natrzeć nią pałki z kurczaka. Odstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na noc, a następnie piec pod przykryciem około godziny w temperaturze ok. 180 stopni. Pod koniec pieczenia odkryć, żeby mięso się przyrumieniło. Podawać z ulubionymi dodatkami.

Pieczone pałki z kurczaka

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s