Tofu z warzywami i ryżem

Składniki:

100 g wędzonego tofu

1 mała marchewka

40 g papryki

150 g cukinii

40 g cebuli

150 g ugotowanego ryżu

sos sojowy

sos chili

sól, curry, kurkuma

Przygotowanie:

Tofu pokroić w kostkę, skropić sosem sojowym i sosem chili. Cebulę posiekać i zeszklić w rondlu, dodać startą na grubym oczku marchewkę, a następnie tofu. Całość podsmażyć 5 minut. Paprykę i cukinię pokroić w kostkę i dodać do reszty składników. Posypać solą i curry, podlać 1/2 szklanki wody i smażyć do jej odparowania. Dodać ryż i 1/2 łyżeczki kurkumy, podsmażyć i podawać. Smacznego 🙂

Tofu z warzywami i ryżem

2 uwagi do wpisu “Tofu z warzywami i ryżem

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s