Makaron konjac w ostrym sosie curry

Składniki:

1 opakowanie makaronu kanjac (270g)

200 g fileta z indyka

1/2 czerwonej papryki

1 słoik kiełków fasoli mung

1/2 cebuli

1/2 szklanki mleka

1 łyżka pasty curry

1/2 łyżki mąki ziemniaczanej

sos sojowy, ocet ryżowy, sos chili

curry, kurkuma, słodka i ostra papryka

Przygotowanie:

Indyka pokroić w kostkę, posypać curry, słodką i ostrą papryką i skropić sosem sojowym, octem i sosem chili.

Makaron wylać na durszlak i dokładnie wypłukać.

Cebulę posiekać i zeszklić w rondlu spryskanym oliwą. Dodać mięso i podsmażyć. Pastę curry wymieszać z mlekiem i wlać do mięsa. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę, odsączone kiełki i makaron. Dodać łyżeczkę curry i 1/2 łyżeczki kurkumy. Wymieszać i dusić całość 5 minut. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z 1/2 szklanki wody i wlać do rondla. Wymieszać i dusić 5 minut. Przed podaniem można posypać dymką. Smacznego 🙂

2 uwagi do wpisu “Makaron konjac w ostrym sosie curry

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s