Pieczeń z grzybami

Składniki:

500 g zmielonej szynki wieprzowej

500 g grzybów leśnych

1 cebula

100 g zielonej soczewicy

1 jajko

1 łyżka natki pietruszki

sól, pieprz

słodka papryka

Przygotowanie:

Grzyby pokroić i wrzucić na osolony wrzątek. Gotować 5 minut, odcedzić. Cebulę zeszklić na niewielkiej ilości oleju, dodać grzyby i natkę pietruszki, posypać solą i pieprzem, podsmażyć. Soczewice ugotować w 1,5 szklanki osolonej wody. Mięso wymieszać z grzybami, jajkiem i przyprawami. Przełożyć do keksówki, przykryć folią aluminiową i piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni około godzinę. Podawać na ciepło z ziemniakami lub na zimno do kanapek.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s