Chlebek bananowy

Składniki:

3-4 banany, ok. 400 g

2 jajka

40 g mąki kokosowej

2 łyżki masła orzechowego

1/3 szklanki erytrolu lub innego słodzidła

1 łyżeczka proszku do pieczenia

1 łyżeczka cynamonu

garść orzechów włoskich

Przygotowanie:

Jajka zmiksować ze słodziłem na puszystą masę. Banany obrać (1 odłożyć w całości) i rozgnieść i razem z masłem orzechowym dodać do jajek i zmiksować na małych obrotach. Do masy dodać mąkę, proszek do pieczenia i cynamon. Wymieszać o wylać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ułożyć przekrojonego wzdłuż banana i posypać pokruszonymi orzechami. Piec około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Smacznego 🙂

3 uwagi do wpisu “Chlebek bananowy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s