Farsz grzybowy

Składniki:

2 kg odgotowanych grzybów leśnych

4 marchewki

3 duże cebule

ulubione przyprawy wedle uznania, u mnie

2-3 łyżeczki jarzynki

1 łyżeczka pieprzu

1 łyżeczka słodkiej papryki

1 łyżka sosu chili

2-3 łyżki mieszanki suszonych warzyw

Przygotowanie:

Cebule obrać i posiekać, wrzucić do rondla z niewielką ilością oleju i zeszklić. Dodać startą na grubym oczku marchewkę, podsmażyć kilka minut i dodać grzyby oraz przyprawy. Całość smażyć około 15-20 minut, a następnie zmielić w maszynce na grubym sitku. Farsz przełożyć do słoików i pasteryzować 20 minut. Przechowywać w lodówce.

2 uwagi do wpisu “Farsz grzybowy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s