Paszteciki z grzybami

Składniki:

ciasto:

300 g mąki

1 jajko

30 g masła

30 g drożdży

1/2 szklanki mleka

1 łyżeczka cukru

1 łyżeczka soli

1 słoik farszu grzybowego

1 jajko

Prygotowanie:

Przygotowanie:

Drożdże wymieszać z cukrem i ciepłym mlekiem, odstawić aż się spienią. Mleko wymieszać z mąką i roztopionym masłem. Zagnieść elastyczne ciasto. Odstawić do wyrośnięcia.

Farsz wymieszać z jajkiem.

Ciasto przełożyć na stolnicę podzielić na pół, rozwałkować, rozsmarować farsz i zwinąć w rulon, a następnie pokroić po skosie i przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.  Wierzch każdego pasztecika można posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać sezamem. Piec około 20-30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Smacznego 🙂

8 uwag do wpisu “Paszteciki z grzybami

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s