Kotleciki grzybowe

Składniki:

500 g odgotowanych grzybów leśnych

1 marchewka

1 cebula

sól, pieprz

słodka papryka

1/2 łyżki ostrego ajwaru

1 łyżka suszonych warzyw

60 g płatków owsianych błyskawicznych

60 g sera żółtego

2 łyżki siemienia lnianego

Przygotowanie:

Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić, dodać startą na grubym oczku marchewkę i całość podsmażyć. Dodać grzyby i przyprawy. Całość smażyć około 10 minut. Przestudzić i zmielić w maszynce do mięsa na grubym sitku. Siemię lniane zmielić i zalać 6 łyżkami wrzątku. Ser zetrzeć na tarce. Wszystkie składniki wymieszać. Masę nałożyć do formy na muffinki i piec około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Smacznego 🙂

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s