Fit jabłecznik

Dziś kolejny przepis z IG Svetlany 🙂 Już nie mogę się doczekać jej książek 😀

Przepis:
600 g jabłek, u mnie mniej bo aż tak ich nie lubię, 3 szt., ok 350 g po obraniu
4 jajka
150 g jogurtu naturalnego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżka cynamonu, garść orzechów włoskich
1/2 szklanki erytrytolu
150 g mąki
(u mnie 110 g mąki pszennej i 50 g odzywki białkowej)
Jabłka obrać i pokroić. Jajka zmiksować na najwyższych obrotach na puszystą masę ze słodzidłem. Dodać jogurt i sypkie składniki i ponownie zmiksować. Masę wymieszać z jabłkami i posiekanymi orzechami, a następnie wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni góra dół, przez około 40-45 minut. Gotowe ciasto można oprószyć cynamonem lub cukrem pudrem.

4 uwagi do wpisu “Fit jabłecznik

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s