Ryba w otrębach pieczona z warzywami

Składniki:

300 g fileta z mintaja lub innej ulubionej ryby

1 jajko

2 łyżki mąki

sól, pieprz, słodka i ostra papryka, przyprawa do ryb

otręby lub płatki owsiane

400 g ziemniaków

1 marchewka

1 pietruszka

1/4 selera

olej

Przygotowanie:

Ziemniaki obrać, zalać wodę, kiedy się zagotują – posolić i dodać obraną przekrojoną na pół marchewkę. Gotować 10 minut. Odcedzić i pokroić. Pietruszkę i selera pokroić w słupki. Warzywa rozłożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, spryskać olejem, posypać przyprawami i wstawić do nagrzanego piekarnika na 20 minut. Rybę posypać przyprawą. Jajko roztrzepać z mąką i przyprawami. Kawałki ryby panierować w jajku i otrębach. Rybę dołożyć do warzyw i wstawić do piekarnika na kolejne 20 minut. Od razu podawać 🙂

3 uwagi do wpisu “Ryba w otrębach pieczona z warzywami

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s