Filet z kurczaka w sosie serowym

Składniki:

1 filet z kurczaka

1 jajko

2-3 łyżki mąki

sól, pieprz

słodka papryka, zioła prowansalskie

przyprawa do kurczaka

1 średni por

3/4 szklanki mleka

2 serki topione

kostka rosołowa

pieprz

1 łyżka masła

Przygotowanie:

Fileta przekroić na 2 kotlety, rozbić, posypać przyprawą do kurczaka. Jajko roztrzepać z przyprawami i mąką. Fileta zanurzyć w cieście i usmażyć na średnio rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

Pora posiekać i zeszklić na maśle, zalać mlekiem i dodać kostkę rosołową. Gotować 5-10 minut na średnim ogniu, dodać serki topione, od czasu do czasu mieszać az się rozpuszczą. Doprawić pieprzem.

Kotlety podawać polane sosem serowym z ulubionymi dodatkami. Smacznego 🙂

4 uwagi do wpisu “Filet z kurczaka w sosie serowym

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s