Leniwe z brukselką

Składniki:

250 g chudego twarogu

300 g ugotowanych ziemniaków

1 jajko

60 g mąki

sól, pieprz, gałak muszkatałowa

sos:

200 g burkselki

2 papryczki słodkie bezpestkowe lub kawałek czerwonej papryki

kawałek pora

1/2 szklanki mleka

1 płaska łyżka mąki pszennej

sól i pieprz

słodka i ostra papryka

curry

maggi

Przygotowanie:

Brukselki umyć i podzielić na listki. Pora i papryczki drobno pokroić. Warzywa wrzucić na patelnię, podlać niewielką ilością wody i dusić 5 minut aż zmiękną. Zalać mlekiem wymieszanym z mąką i doprawić. Całość dusić jeszcze 10 minut.

Ziemniaki i ser przecisnąć przez praskę i wyrobić z resztą składników na jednolite ciasto. Podzielić na pół, uformować dwa wałki, spłaszczyć i pociąć na dwucentymetrowe kawałki. Wrzucić na osolony wrzatek i gotować 2 minuty od wypłynięcia. Podawać z dodem. SMacznego.

Składniki na 2 porcje. 1 porcja 482 kcal. W 75,5; T 4,6; B 34,2;

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s