Fasola z warzywami w sosie orzechowym

Składniki:

1 puszka białej fasoli

1 czerwona papryka

1 batat

1 cebula

250 g mrożonego kalafiora

1 łyżka masła orzechowego

1 łyżeczka kakao

sól, pieprz

słodka papryka

chili

Przygotowanie:

Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zeszklić w rondlu spryskanym olejem, dodać obranego i pokrojonego w kostkę batata, podsmażyć i dodać fasolę razem z zalewą, pokrojoną w kostkę paprykę, masło orzechowe, kakao i przyprawy. W razie potrzeby dolać więcej wody. Całość dusić około 30-40 minut. Pod koniec dodać kalafiora, kiedy zmięknie danie będzie gotowe. Smacznego 🙂

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s