Omlet ala makowiec japoński

Składniki:

1 jajko

30 g płatków owsianych

30 g maku

20 g odżywki białkowej (można zastąpić mąką)

1/2 jabłka

50 ml jogurtu naturalnego

szczypta proszku do pieczenia

1 łyżeczka cynamonu

do podania:

u mnie skyr, ale może być dowolny jogurt lub konfitura

Przygotowanie:

Jabłko obrać i zetrzeć na tarce o grubym oczku. Płatki i mak zmielić w młynku do kawy. Wszystkie składniki wrzucić do miski i dokładnie wymieszać. Patelnie spryskać olejem, wylać masę i smażyć pod przykryciem nie niedużym ogniu na złoty kolor z obu stron. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego 🙂

3 uwagi do wpisu “Omlet ala makowiec japoński

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s