Kasza z grzybami i fetą

Składniki:

150 g kaszy gryczanej

200 g odgotowanych grzybów leśnych

100 g sera feta półtłusty

20 g suszonych pomidorów bez oleju

100-150 g świeżego szpinaku

1 cebula

2-3 ząbki czosnku

pieprz, słodka papryka

Przygotowanie:

Kaszę ugotować na sypko w 2 szklankach osolonej wody. Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na patelni spryskanej olejem. Dodać pokrojone pomidory i przeciśnięty przez praskę czosnek, po 2-3 minutach wrzucić grzyby i podsmażyć całość około 5-10 minut. Posypać pieprzem i słodką papryką. Dodać opłukany na sitku szpinak, a kiedy zwiędnie wymieszać z kaszą. Na końcu dodać pokrojoną w kostkę fetą i całość delikatnie przemieszać. Smacznego.

Składniki na 2 porcje. 1 porcja to 431 kcal; B 19,6; T 10,3; W 70,7;

2 uwagi do wpisu “Kasza z grzybami i fetą

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s