Omlet warzywny z fetą

Składniki:

1 jajko

30 g płatków owsianych

20 g odżywki białkowej, można pominąć

50 g jogurtu naturalnego

100 g fasolki szparagowej, mrożona

3 suszone pomidory bez oleju

1/2 małej cebuli

kawałek marchewki

kawałek cukinii

50 g sera feta

garść pomidorków koktajlowych

sól, pieprz, słodka papryka

szczypta proszku do pieczenia

Przygotowanie:

Pokrojoną cebulę, cukinię, suszone pomidory i mrożoną fasolkę podsmażyć na suchej patelni. Posypać przyprawami i przełożyć do miski. Płatki owsiane zmielić, dodać do warzyw razem ze startą marchewką, odżywką białkową, jogurtem i żółtkiem jaja. Wymieszać. Białko ubić i dodać do masy warzywnej razem z proszkiem do pieczenia. Smażyć na małym ogniu, pod przykryciem na złoty kolor z obu stron. Wierzch posypać pokrojoną fetą i pomidorkami. Smacznego 🙂

459 kcal; W 47,1; T 13,6; B 39,6;

4 uwagi do wpisu “Omlet warzywny z fetą

Dodaj komentarz