Składniki:
1 jajko
30 g płatków owsianych
20 g odżywki białkowej, można pominąć
50 g jogurtu naturalnego
100 g fasolki szparagowej, mrożona
3 suszone pomidory bez oleju
1/2 małej cebuli
kawałek marchewki
kawałek cukinii
50 g sera feta
garść pomidorków koktajlowych
sól, pieprz, słodka papryka
szczypta proszku do pieczenia
Przygotowanie:
Pokrojoną cebulę, cukinię, suszone pomidory i mrożoną fasolkę podsmażyć na suchej patelni. Posypać przyprawami i przełożyć do miski. Płatki owsiane zmielić, dodać do warzyw razem ze startą marchewką, odżywką białkową, jogurtem i żółtkiem jaja. Wymieszać. Białko ubić i dodać do masy warzywnej razem z proszkiem do pieczenia. Smażyć na małym ogniu, pod przykryciem na złoty kolor z obu stron. Wierzch posypać pokrojoną fetą i pomidorkami. Smacznego 🙂
459 kcal; W 47,1; T 13,6; B 39,6;
pycha!
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dzięki 🙂
PolubieniePolubienie
Smaczne i dietetyczne. Obowiązkowe na czeckliście:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Polecam 🙂 U nas już zniknęło, trzeba zrobić kolejną porcję 🙂
PolubieniePolubienie