Omlet szarlotkowy

Kolejny przepis od Baletnicy 🙂 Tym razem z drugiej książki „Sezonowo” 🙂

Składniki:

2 jajka

30 g mąki, u mnie owsiana

1 jabłko

2 łyżki erytrolu

szczypta proszku do pieczenia

do podania:

1 skyr waniliowy

10 g jęczmienia ekspandowanego

1/2 łyżeczki cynamonu

Przygotowanie:

Jabłko obrać i drobno pokroić. Moje było duże, więc do ciasta dałam połowę, a resztą posypałam wierzch omleta. Jajka zmiksować ze słodzidłem na puszystą pianę, a następnie wymieszać z jabłkiem, mąką i proszkiem do pieczenia. Masę wylać na średnio rozgrzaną patelnię spryskaną olejem i smażyć pod przykryciem na złoty kolor z obu stron. Usmażonego omleta posmarować skyrem, posypać jabłkiem, jęczmieniem i cynamonem. Smacznego 🙂

Kaloryczność całego omleta z dodatkami to 490 kcal. W 65; T12; B 32;

2 uwagi do wpisu “Omlet szarlotkowy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s