Oponki z piekarnika

Składniki:

250 g sera białego, u mnie chudy

220 g mąki pszennej

1 jajko i 1 żółtko

3 łyżki zmielonego erytrolu

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

3/4 łyżeczki sody

3-4 łyżki jogurtu naturalnego

Przygotowanie:

Mąkę i ser posiekać razem, dodać pozostałe składniki i zagnieść gładkie ciasto. Rozwałkować na grubość 0,5 cm i przy pomocy szklanki i kieliszka wycinać oponki. Układać blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na złoty kolor. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem lub zmielonym erytrolem. Smacznego 🙂

1 szt – 59 kcal; W 8,7; T 0,4; B 3,4;

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s