Gofry jabłkowe

Składniki:

1 nieduże jabłko

1/2 szklanki mąki

1/2 szklanki mleka

1 łyżka masła

2 łyżki cukru

1 jajko

szczypta proszku do pieczenia

1/2 łyżeczki cynamonu

Przygotowanie:

Jabłko obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Masło roztopić, dodać żółtko jaja i pozostałe składniki. Dokładnie wymieszać. Białko zmiksować i wymieszać z ciastem. Gofrownicę spryskać olejem i nakładać porce ciasta. Gofry po upieczeniu są miękkie. Smacznego 🙂

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s