Pulpety w ziemniaczkach

Składniki:

600 g szynki wieprzowej

800 g ziemniaków

1/2 pora

1 kulka mozzarelli light

sól, pieprz

słodka i ostra papryka

zioła prowansalskie

gałka muszkatołowa

Przygotowanie:

Ziemniaki ugotować, przestudzić i przecisnąć przez praskę. Posypać gałką muszkatałową, wymieszać i podzielić na 8 porcji.

Mięso zmielić, dodać posiekanego pora, doprawić, dokładnie wymieszać i uformować 8 pulpetów. Porcję ziemniaków rozpłaszczyć na dłoni, na wierzchu ułożyć pulpeta i zawinąć w ziemniaczki. Układać w natłuszczonym naczyniu do zapiekania. Piec 40 minut w pikarniku nagrzanym do 180 stopni. Posypać startą mozzarellą i przyprawami i piec jeszcze 10 minut. Smacznego 🙂

Przepis pochodzi z książki Svetlany 🙂

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s