Składniki:
2 placki do tortilli
100 g chudej wędliny
2 jajka
kawałek czoerwonej papryki
100 g pieczarek
50 g sałaty lodowej lub innej zieleniny
40 g sera żółtego
sól, pieprz
słodka papryka, zioła prowansalskie
Przygotowanie:
Pieczarki i paprykę pokroić i podsmażyć na patelni spryskanej olejem. Posypać przyprawami. Jajka usmażyć. Na tortillach ułożyć wędlinę, jajka, starty żółty ser, podsmażone warzywa i posiekaną sałatę. Tortille złożyć jak kopertę i zapiec w opiekaczu lub na patelni grillowej. Smacznego 🙂
1 szt. to 380 kcal. W 43; T 15; B 27;

super na drugie śniadanko!
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dokładnie 😊
PolubieniePolubienie