Zupa warzywna z łososiem

Kolejny pyszny przepis z książki Fit przepisy od baletnicy „sezonowo” 🙂

Składniki:

150 g łososia

200 g ziemniaków

1 marchewka

kawałek pora

200 g brokuła

1 łyżka posiekanego koperku

sól, pieprz

1 łyżka ostrej pasty

1/2 szklanki mleka

Przygotowanie:

Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubym oczku, pora posiekać. Do garnka wlać 4-6 szklanek wody, wrzucić warzywa i zagotować. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, dodać do zupy. Gotować około 10-15 minut. Łososia pokroić w kostkę, brokuła podzielić na mniejsze różyczki, dodać do zupy razem z ostrą pastą i gotować kolejne 15 minut. Pod koniec gotowania wlać mleko i wsypać koperek. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Smacznego:)

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s