Korma z kurczaka

Składniki:

1 filet z kurczaka, ok. 250 g

1 cebula

2 ząbki czosnku

1 łyżeczka imbiru

kawałek kory cynamonu

liść laurowy

po 1/2 łyżeczki kurkumy, mielonego kminu rzymskiego i mielonej kolendry

1 ostra mini papryczka

1 puszka krojonych pomidorów

100 ml jogurtu naturalnego

sól

Przygotowanie:

Cebulę zeszklić w rondlu spryskanym olejem. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy i podsmażyć. Fileta pokroić i dodać do cebuli. Kiedy mięso zmieni kolor wlać pomidory i całość gotować 15 minut. Sos zdjąć z palnika, odstawić na 1-2 minuty, a następnie wymieszać z jogurtem. Podawać z ryżem. Smacznego 🙂

2 uwagi do wpisu “Korma z kurczaka

Dodaj odpowiedź do mojewyroby Anuluj pisanie odpowiedzi