Omlet szpinakowy z groszkiem

Składniki:

1 jajko

30 g płatków owsianych

20 g odżywki białkowej

100 g mrożonego groszku

30 g szpinaku mrożonego z brykiecie

50 ml mleka

sól, pieprz

1/2 łyżeczki curry

1/2 łyżki ostrego sosu

Przygotowanie:

Płatki owsiane zmielić na mąkę, wymieszać z jajkiem, mlekiem, odżywką i przyprawami. Szpinak i groszek wrzucić na patelnię i podsmażyć do rozmrożenia. Dodać z pozostałych składników i wymieszać. Masę wylać na spryskaną olejem patelnię i smażyć pod przykryciem, na średnio ogniu z obu stron. Podawać np. z ketchupem.

345 kcal; W 44; T 7,5; B 26,5;

2 uwagi do wpisu “Omlet szpinakowy z groszkiem

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s