Kurczak słodko-kwaśny

Składniki:

ok. 300 g fileta z kurczaka

1 słoik pędów bambusa w zalewie

1/2 czerwonej papryki

1 batat

1 słoiczek koncentratu pomidorowego

2 cebule

sól, pieprz

słodka papryka

1/2 łyżki cukru

Przygotowanie:

Cebule obrać i pokroić w piórka, zeszklić na rozgrzanym oleju. Kurczaka pokroić w kostkę dodać do cebuli, podsmażyć aż mięso zmieni kolor. Do mięsa dodać bambusa razem z zalewą oraz pokrojone w kostkę warzywa. Dusić 10 minut. Dodać koncentrat wymieszany z około szklanką wody, przyprawy oraz cukier. Wymieszać. Dusić całość 15 minut. Podawać z ryżem. Smacznego 🙂

2 uwagi do wpisu “Kurczak słodko-kwaśny

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s