Ciasto marchewkowe z serkiem

Składniki:

300 g startej marchewki

3 jajka

90 g mąki pszennej

160 g mąki razowej

50 ml jogurtu

1/2 szklanki erytrolu

30 ml oleju

po 1 łyżeczce proszku do pieczenia i sody

1 łyżeczka cynamonu

krem:

1 skyr naturalny

1 skyr waniliowy

60 g masła orzechowego

Przygotowanie:

Jajka ubić na sztywną pianę z erytrolem dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Masę wylać na blaszkę (20×25 cm) i piec 40 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Wystudzone ciasto przekroić na dwa blaty. Skyry wymieszać z masłem orzechowym i tak przygotowanym kremem przełożyć marchewkowe blaty. Smacznego 🙂

4 uwagi do wpisu “Ciasto marchewkowe z serkiem

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s