Spaghetti z rybą w pomidorach

Składniki:

150 g makaronu spaghetti

250 g fileta z ulubionej ryby

1 puszka krojonych pomidorów

1 cebula

garść oliwek

2 łyżki kaparów

2 ząbki czosnku

1/2 marchewki

1 mini papryczka chili lub chili w proszku

słodka papryka, zioła prowansalskie

sól

Przygotowanie:

Cebulę zeszklić w rondlu spryskanym olejem, dodać startą na grubym oczku marchewkę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Podsmażyć 2 minuty i zalać pomidorami. Dodać roztartą w palcach papryczkę chili, sól, po pół łyżeczki słodkiej papryki i ziół prowansalskich. Dodać kapary i pokrojone oliwki i dusić 10-15 minut. Rybę pokroić w kostkę, wrzucić do sosu i gotować 5 minut. Makaron przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, wymieszać z sosem i od razu podawać. Smacznego 🙂

2 porcja. 1 porcja 490 kcal; W 68; B 42; T 5;

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s