Makaron po meksykańsku

Pyszne i szybkie danie na ostro 🙂

Składniki

500 g zmielonej łopatki wieprzowej

2 cebule

1 puszka fasoli czerwonej

1 puszka kukurydzy

200 ml przecieru pomidorowego

1 papryczka chili

sól, pieprz, pieprz cayenne

350 g ulubione makaronu

Sposób przygotowania

Cebulę pokroić i zeszklić w rondlu spryskanym olejem, kiedy się zezłoci dodać mięso i smażyć około 10 minut, po czym dodać fasolę, kukurydzę, drobno posiekaną papryczkę chili i przyprawy. Podlać wodą.

Całość dusić 10-15 minut. Wymieszać dokładnie z przecierem pomidorowym, zagotować. Ugotowany makaron odcedzić i wymieszać z sosem.

3 uwagi do wpisu “Makaron po meksykańsku

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s