Sałatka ryżowa z szynką i orzeszkami

Składniki
ryż w torebce 100 gramów
szynka konserwowa 150 gramów
czerwona papryka 1 sztuka
słodka kukurydza z puszki 100 gramów
ser gouda 150 gramów
majonez 2 łyżki
cytryna 1 sztuka
natka pietruszki 1 sztuka
orzechy ziemne prażone 100 gramów
sól, pieprz

Przygotowanie:
Ryż ugotuj według zaleceń producenta a następnie wystudź. Paprykę ,szynkę i żółty ser pokrój w drobną kosteczkę około 0,5 cm, posiekaj natkę pietruszki. Cytrynę sparz, otrzyj ze skórki a następnie wyciśnij z niej sok. W dużej misce połącz ryż, odsączone ziarno kukurydzy, szynkę ser, orzechy ziemne, paprykę i posiekaną natkę pietruszki z majonezem. Całość dopraw do smaku skórką i sokiem z cytryny pieprzem i o ile zachodzi taka potrzeba szczyptą soli.

Przepis pochodzi z portalu przepisy.pl 🙂

2 uwagi do wpisu “Sałatka ryżowa z szynką i orzeszkami

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s