Papryki faszerowane

Składniki:

3 średnie kolorowe papryki

400 g mięsa drobiowego, u mnie filet z indyka

1 cebula

60-70 g kaszy jaglanej

1 garść bułki tartej

sól, pieprz

ulubiona mieszanka przypraw

Przygotowanie:

Kaszę jaglaną wypłukać, a następnie przelać wrzątkiem i ugotować w osolonej wodzie. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na niewielkiej ilości oleju. Mięso zmielić w maszynce, wymieszać z ugotowaną kaszą, cebulą, bułką tartą i przyprawami. Z papryk wykroić błonki i gniazda nasienne i napełnić farszem. Ułożyć w naczyniu do zapiekania, podlać niewielką ilością wody, przykryć i piec 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Smacznego 🙂

6 uwag do wpisu “Papryki faszerowane

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s