Szaszłyki drobiowe

Składniki

300 g fileta z piersi kurczaka lub indyka
1/2 cebuli
2 łyżki oliwa z oliwek
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżka octu balsamicznego
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka suszonego majeranku
1 łyżeczka suszonego oregano
szczypta soli i pieprzu
1 łyżeczka sosu chili

Przygotowanie:

Fileta pokroić w paski i lekko rozbić, wymieszać razem ze składnikami marynaty i odstawić do lodówki na przynajmniej pół godziny. Cebulę pokroić i na przemian z mięsem nabijać na patyczki do szaszłyków. Grillować w opiekaczu lub na patelni grillowej. Podawać z ulubionym sosem, np. tzatziki. Smacznego 🙂

6 uwag do wpisu “Szaszłyki drobiowe

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s