Kruchy mazurek z czekoladą

Składniki:

150 g mąki pszennej

50 g mąki ziemniaczanej

100 g masła

50 g cukru pudru

1 jajko

2 łyżki zimnej wody

1 opakowanie serka Philadelphia milka

bakalie do dekoracji

Przygotowanie:

Obie mąki zagnieść z masłem, jajkiem, cukrem i wodą na jednolite ciasto, można tez użyć robota kuchennego. Ciasto schłodzić, a następnie rozwałkować i wyciąć kształt mazurka, u mnie jajko. Ze skrawków ciasta zrobić ranty i inne dekoracje i wstawić gotowy spód do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 30 minut, do zezłocenia się ciasta. Czas pieczenia będzie różny w zależności od grubości ciasta. Po wystudzeniu na cieście rozsmarować serek czekoladowy i udekorować bakaliami. Smacznego 🙂

9 uwag do wpisu “Kruchy mazurek z czekoladą

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s