Tofu z warzywami i ryżem

Składniki:

1 opakowaniu tofu, u mnie naturalne marynowane w chili

200 g pieczarek

1 papryka

1 cebula

150 g mrożonej fasolki szparagowej

2 łyżki koncentratu pomidorowego

sól, pieprz

słodka i ostra papryka

Przygotowanie:

Cebulę, paprykę i pieczarki pokroić i wrzucić do garnka razem z fasolką. Podlać niewielką ilością wody i dusić około 20 minut. Przyprawić, dodać koncentrat, zagotować i wrzucić pokrojone w kostkę tofu. Dusić całość 5 minut. Podawać z ugotowanych na sypko ryżem. Smacznego 🙂

Składniki na 2 porcje

  • Tofu: 180g / 136 kcal
  • Pieczarka: 200g / 56 kcal
  • Papryka: 100g / 31 kcal
  • Cebula: 100g / 40 kcal
  • Fasola szparagowa: 150g / 40 kcal
  • Koncentrat pomidorowy: 59g / 54 kcal
  • Ryż biały: 400g / 520 kcal

877 kcal łącznie
Węglowodany: 160 g
Tłuszcze: 9 g
Białko: 35 g

438 kcal / porcja
Węglowodany: 80 g
Tłuszcze: 4 g
Białko: 17 g

Możesz zmienić proporcje lub składniki w kalkulatorze kalorii na calories-info.com

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s