Składniki:
1 opakowaniu tofu, u mnie naturalne marynowane w chili
200 g pieczarek
1 papryka
1 cebula
150 g mrożonej fasolki szparagowej
2 łyżki koncentratu pomidorowego
sól, pieprz
słodka i ostra papryka
Przygotowanie:
Cebulę, paprykę i pieczarki pokroić i wrzucić do garnka razem z fasolką. Podlać niewielką ilością wody i dusić około 20 minut. Przyprawić, dodać koncentrat, zagotować i wrzucić pokrojone w kostkę tofu. Dusić całość 5 minut. Podawać z ugotowanych na sypko ryżem. Smacznego 🙂

Składniki na 2 porcje
- Tofu: 180g / 136 kcal
- Pieczarka: 200g / 56 kcal
- Papryka: 100g / 31 kcal
- Cebula: 100g / 40 kcal
- Fasola szparagowa: 150g / 40 kcal
- Koncentrat pomidorowy: 59g / 54 kcal
- Ryż biały: 400g / 520 kcal
877 kcal łącznie
Węglowodany: 160 g
Tłuszcze: 9 g
Białko: 35 g
438 kcal / porcja
Węglowodany: 80 g
Tłuszcze: 4 g
Białko: 17 g
Możesz zmienić proporcje lub składniki w kalkulatorze kalorii na calories-info.com