Surówka z kalarepy

Składniki:

1/2 kalarepy

1 marchewka

1/2 ogórka szklarniowego

garść rzeżuchy lub innej zieleniny

3-4 łyżki jogurtu naturalnego

sól, pieprz

Przygotowanie:

Kalarepę i marchewkę obrać, kalarepę poszatkować, marchewkę zetrzeć na drobnym oczku. Ogórka pokroić w plasterki, zieleninę posiekać. Wszystkie składniki wymieszać z jogurtem i doprawić do smaku solą i pieprzem.

Składniki na 2 porcje

  • Kalarepa: 200g / 54 kcal
  • Marchew: 100g / 41 kcal
  • Ogórek: 150g / 22 kcal
  • Jogurt naturalny: 100g / 59 kcal

176 kcal łącznie
Węglowodany: 29 g
Tłuszcze: 0 g
Białko: 13 g

88 kcal / porcja
Węglowodany: 14 g
Tłuszcze: 0 g
Białko: 6 g

Możesz zmienić proporcje lub składniki w kalkulatorze kalorii na calories-info.com

6 uwag do wpisu “Surówka z kalarepy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s